Tietosuojalausunto

Päivitetty viimeksi: lokakuussa 2017

Tämän tietosuojalausunnon avulla OnStar Europe Limited (”OnStar”) ja sen osakkuusyhtiöt (yhdessä ”OnStar” tai ”me”) kertovat sinulle, kuinka ne keräävät, käyttävät ja jakavat tietojasi, kun käytät OnStar-varustettuja ajoneuvoja, tuotteita ja palveluita (”tuotteet ja palvelut”). Tämä tietosuojalausunto koskee OnStarin tarjoamia tuotteita ja palveluita, mutta tuotteet ja palvelut, joiden erillisiin tietosuojalausuntoihin tämä tietosuojalausunto ei sisälly, eivät kuulu tämän lausunnon piiriin.

OnStar on tietosuojasta vastuussa oleva yritys (”rekisterinpitäjä”). OnStar on Yhdistyneessä kuningaskunnassa rekisteröity yritys, jonka osoite on Griffin House, UK1-101-135, Osborne Road, Luton, Yhdistynyt kuningask unta, LU1 3YT ja jonka yritysrekisterinumero (Companies House -numero) on 8582207 ja ALV-numero GB170 0812 43.

OnStarin emoyhtiö on General Motors Holdings LLC (”GM”), 300 Renaissance Drive, Detroit, Michigan 48243 USA. Luovutamme tietoja GM:lle ja sen tytär- ja osakkuusyhtiöille, OnStar LLC mukaan luettuna, mutta siihen rajoittumatta (yhdessä ”GM-konserni”). Kun GM ja sen hallinnoimat tytär- ja osakkuusyhtiöt, OnStar LLC (”OnStar U.S.”) mukaan lukien, vastaanottavat OnStarilta henkilötietoja Yhdysvaltoihin, tietojen jakamisessa noudatetaan sovellettavia lainsäädännöllisiä vaatimuksia, jotka antavat riittävän suojan henkilötietojen siirtoon Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolisiin maihin. Lisätietoja saat OnStar U.S:n tietosuojalausunnosta osoitteesta http://www.onstar.com/privacy.com.

Tietosuojakäytäntöjemme keskeiset kohdat:

Kerääminen Saatamme kerätä sinusta ja ajoneuvostosi tietoja (esim. nimesi, osoitteesi, ajoneuvosi diagnostiikka ja sijainti), joita saamme, kun käytät tuotteitamme tai palveluitamme, tai joita jälleenmyyjät ja muut tahot meille toimittavat. Lue lisää alta.
Käyttäminen Saatamme käyttää tietojasi tuotteidemme ja palveluidemme laadun, turvallisuuden ja turvaominaisuuksien parantamiseen, uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen sekä markkinointiin. Lue lisää alta.
Jakaminen Voimme luovuttaa tietojasi tarjotaksemme sinulle tuotteita ja palveluita, parantaaksemme tuotteiden ja palveluiden laatua, turvallisuutta ja turvaominaisuuksia, noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä, vastataksemme pyyntöihisi sekä antaaksemme vastaanottajien käyttää niitä markkinointi- ja muihin tarkoituksiin sinun luvallasi, mikäli sellainen vaaditaan. Lue lisää alta.
Valinnat Voit vaikuttaa siihen, kuinka käytämme ja jaamme tietojasi markkinointi- ja muihin tarkoituksiin. Lue lisää alta.
Oikeutesi Sinulla on sovellettavaan tietosuojalainsäädäntöön perustuvia oikeuksia käsittelemiemme henkilötietojesi suhteen. Lue lisää alta. </em
Velvollisuutesi Tarjoamiemme tuotteiden ja palveluiden luonteesta johtuen niitä voi sinun lisäksesi käyttää ajoittain myös muut henkilöt (voit esim. antaa jonkun muun henkilön ajaa ajoneuvoasi). Luotamme siihen, että kerrot kyseiselle henkilölle tästä tietosuojakäytännöstä sekä tekemistäsi tietosuojavalinnoista. Lue lisää alta.
Evästeet ja seuranta Saatamme käyttää evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita tarjotaksemme tuotteitamme ja palveluitamme, ymmärtääksemme mieltymyksiäsi ja hyödyntääksemme niitä räätälöinnissä sekä esittääksemme asiaankuuluvaa mainontaa. Lue lisää alta.
Kolmansien osapuolien tuotteet ja palvelut Tuotteisiimme ja palveluihimme liittyen sinulle saattaa tarjoutua tilaisuus käyttää kolmannen osapuolen tuotteita ja palveluita, joita OnStar ei omista eikä hallitse, ja jotka kuuluvat erillisten käyttöehtojen ja tietosuojalausuntojen piiriin. Lue lisää alta.
Tarkasteleminen ja päivittäminen Voit päivittää tietojasi verkkotiliesi kautta tai ottaa meihin yhteyttä, jos tarvitset apua tämän tekemiseen. Lue lisää alta.
Turvallisuustoimenpiteet Käytämme kohtuullisia ja riittäviä turvatoimia suojellaksemme tietojasi ja edellytämme sopimuksen nojalla samaa palveluntarjoajiltamme. Lue lisää alta.
Säilyttäminen Säilytämme tietoja niin kauan kuin se on tarpeen tuotteidemme ja palveluidemme tarjoamiseksi, liiketoimintamme harjoittamiseksi ja lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi. Lue lisää alta.
Lasten tietosuoja Alle 13-vuotiaat lapset eivät kuulu kohdeyleisöömme, emmekä tietoisesti kerää heiltä mitään tietoja. Lue lisää alta.
Kansainväliset tiedonsiirrot Käytämme rajat ylittävissä tiedonsiirroissa asianmukaisia turvatoimia, kuten kansainvälistä tiedonsiirtoa koskeva lainsäädäntö edellyttää. Lue lisää alta.
Muutokset Ilmoitamme kaikista merkittävistä muutoksista julkaisemalla päivitetyn version tästä tietosuojalausunnosta ja ryhtymällä muihin tarvittaviin toimenpiteisiin. Lue lisää alta.
Ota meihin yhteyttä Mikäli sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä postitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Lue lisää alta.

 

TIEDOT, JOITA SAATAMME KERÄTÄ

Saatamme kerätä alla lueteltuja tietoja kun käytät tuotteita tai palveluita tai muuten sinun luvallasi, jos sellainen vaaditaan.

Saatamme myös saada sinua koskevia tietoja GM:ltä, jälleenmyyjiltämme, lisenssinhaltijoiltamme, kumppaneiltamme, palveluntarjoajiltamme, ajoneuvosi valmistajalta sekä itsenäisiltä ulkopuolisilta lähteiltä.

Tietotyyppejä, joita saatamme kerätä, ovat mm. seuraavat:

Sinua ja meillä olevaa tiliäsi koskevat tiedot, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteesi, sisäänkirjautumistietosi, salasanasi, PIN-koodisi, hätäyhteystietosi, tiedot ajoneuvosi ostosta ja rahoituksesta (esim. onko ajoneuvosi rahoitettu tai liisattu, rahoitus-/liisausaika) sekä laskutustiedot (kuten luottokorttinumerosi, CVV-koodi ja vanhentumispäivä).

Ajoneuvoasi koskevat tiedot, kuten rekisterinumero, valmistenumero (VIN), ajetut kilometrit, öljy-/akkutilanne, polttoaine- tai lataushistoria, sähköjärjestelmän toiminta, vaihteiden tila, diagnostiset vikakoodit sekä tiedot ajoneuvoon lähetetyistä ohjelmistopäivityksistä.

Ajoneuvosi käyttöä koskevat tiedot, mukaan lukien toimintaan ja turvallisuuteen liittyvät tiedot, kuten GPS-sijainti, nopeus, turvatyynyjen käyttö, törmäysvaroitukset, törmäystiedot, turvajärjestelmän tila, jarrutus- ja väistö-/kaarreajotapahtumat, tapahtumatietojen tallennuslaitteen (event data recorder, EDR) tiedot, turvavyöasetukset, ajoneuvon suunta (menosuunta), kamerakuvat ja anturitiedot, äänikomentoja koskevat tiedot, ajonvakautus- tai lukkiutumisenestotapahtumat, turva-/varashälytykset, infotainment-järjestelmän käyttö ja Wi-Fi-tiedonsiirto.

Laitettasi ja vuorovaikutustasi tuotteidemme ja palveluidemme (sovellukset ja verkkosivustot mukaan luettuina) kanssa koskevat tiedot, kuten IP-osoite, selaintyyppi, yksilöllinen laitetunniste, evästetiedot sekä asiaan liittyvät tunniste- ja käyttötiedot matkapuhelimestasi, kannettavasta tietokoneestasi tai muusta laitteestasi.

KUINKA SAATAMME KÄYTTÄÄ TIETOJASI?

Saatamme käyttää tietojasi

  • tarjotaksemme tuotteitamme ja palveluitamme
  • parantaaksemme tuotteidemme ja palveluidemme laatua, turvallisuutta ja turvaominaisuuksia
  • kehittääksemme uusia tuotteita ja palveluita, autonomiset ajoneuvon ja auton yhteiskäyttötuotteet ja palvelut mukaan lukien
  • pitääksemme yllä asiakassuhteita ja pitääksemme sinuun yhteyttä
  • hallinnoidaksemme tiliäsi/tilejäsi ja käsitelläksemme tuotteista ja palveluista suorittamiasi maksuja
  • operoidaksemme verkkosivustojamme ja sovelluksiamme, verkkorekisteröitymiset mukaan luettuna
  • tarjotaksemme asiakas- ja ajoneuvotukea ja -palvelua(esim. takaisinvetotiedot, huolto- ja kunnossapito- tai takuupalvelu)
  • tarjotaksemme tuote- ja palvelupäivityksiä
  • arvioidaksemme tuotteidemme ja palveluidemme laatua, turvallisuutta ja turvaominaisuuksia
  • velkoaksemme tuotteista ja palveluista erääntyneitä maksuja
  • hyödyntääksemme niitä tutkimus-, käyttöarvio- ja vianmääritystarkoituksiin
  • suojellaksemme turvallisuuttasi tai muiden turvallisuutta
  • varmistaaksemme ajoneuvon oston tai etuohjelmien edellyttämän kelpoisuuden
  • suorittaaksemme markkinointitoimenpiteitä, kiinnostusten kohteisiin perustuva markkinointi ja mainonta mukaan lukien (sinun luvallasi, mikäli tarpeen)
  • hallinnoidaksemme osallistumistasi kilpailuihin, tietovisoihin, kyselyihin, kampanjoihin ja tarjouksiin
  • räätälöidäksemme ja parantaaksemme viestinnän sisältöä ja kokemustasi OnStarilla
  • noudattaaksemme lainsäädäntöön, määräyksiin tai sopimuksiin perustuvia vaatimuksia.

Mikäli tarpeen, muutamme tietosi nimettömiksi siten, ettei niitä voida kohtuullisin keinoin yhdistää sinuun tai ajoneuvoosi. Saatamme käyttää nimettömiksi muutettuja tietoja tai luovuttaa niitä kolmansille osapuolille mitä tahansa perusteltua liiketoiminnallista tarkoitusta varten.

Yhteydenpito sinuun näihin tarkoituksiin liittyen saattaa tapahtua postitse, puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestien tai muiden sähköisten viestien välityksellä, ajoneuvossa olevan OnStar-järjestelmän avulla tai verkkosivustojemme ja sovellustemme kautta. Katso alta kohta ”Valintasi” saadaksesi lisätietoa siitä, kuinka voit muuttaa viestintää koskevia asetuksia.

Saatamme myös yhdistää henkilötietoja muihin verkosta tai muulla tavoin sinusta kerättyihin tietoihin, ulkopuolisten lähteiden toimittamat tiedot mukaan lukien, ja niitä saatetaan käyttää tai luovuttaa tässä tietosuojalausunnossa kuvattuihin tarkoituksiin sovellettavan lainsäädännön sallimalla tavalla.

KUINKA SAATAMME LUOVUTTAA TIETOJASI?

Saatamme luovuttaa tietojasi alla kuvatuin tavoin alla olevassa taulukossa (jota päivitetään aika ajoin) luetelluille kolmannen osapuolen palveluntarjoajille. Mikäli tarpeen, hankimme vaadittavan suostumuksen tai muutamme tiedot nimettömiksi.

GM-konserni: Edellä mainittuihin tarkoituksiin GM-konsernin sisällä (esim. OnStar US, Maven).

Pelastuspalveluiden tarjoajat: Pelastuspalveluiden tarjoajille, kuten lainvalvontaviranomaisille, tiepalveluiden tarjoajille ja ambulanssiyksiköille, asiaan liittyvien palveluiden tarjoamiseksi (esim. varastettua ajoneuvoa koskevat palvelut).

Liikekumppanit ja itsenäiset kolmannet osapuolet: Liikekumppaneille, kuten ajoneuvosi valmistajalle (joka ei kuulu GM-konserniin), heidän tuotteisiinsa ja palveluihinsa liittyen, tutkimuslaitoksille tutkimus- ja kehitystarkoituksiin (esimerkiksi tieliikenteen parantamiseen), jälleenmyyjille tai kalusto- tai vuokrayrityksille ajoneuvosi kunnossapitopalveluita varten ja markkinointitarkoituksiin.

Saatamme luovuttaa tietoja myös liikekumppaneille ja itsenäisille kolmansille osapuolille (esim. ajoneuvosi valmistaja tai GM-ajoneuvojen ostorahoitus- tai liisauspalveluita tarjoavat rahoituslaitokset tai käyttövakuutusten tarjoajat) yhteisten markkinointiohjelmien edistämiseksi tai jos olet päättänyt vastaanottaa niiltä tuotteita tai palveluita, ja valtuuttanut ne pyytämään OnStarilta tietoja. Tutustu kunkin kumppanin tietosuojakäytäntöihin saadaksesi tietoa siitä, kuinka ne käyttävät henkilötietojasi.

Palveluntarjoajat: Tuotteiden ja palveluiden tarjoajille, jotka toimivat puolestamme edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin liittyen. Näitä ovat esim. langattomien palveluiden toimittajat sekä yritykset, jotka järjestävät kilpailujamme ja kampanjoitamme, isännöivät ja operoivat verkkosivustojamme, lähettävät viestintää ja analysoivat tietoja, sekä maksunkäsittelijät ja järjestelmäntarjoajat, jotka käsittelevät, säilyttävät ja hallinnoivat luottokorttitietoja (emme luovuta luottokorttitietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen).

Lain vaatiessa tai salliessa: Mikäli laki sitä vaatii tai sen sallii, kuten esim. haasteeseen, viranomaispyynnön, oikeudenkäynnin, riidanratkaisun tai vastaavan oikeudellisen prosessin yhteydessä tai mikäli vilpittömästi uskomme tietojen luovuttamisen suojelevan oikeuksiamme tai sinun turvallisuuttasi tai muiden turvallisuutta sekä havaitaksemme, tutkiaksemme ja estääksemme petoksia tai tarkistaaksemme, että et kuulu mihinkään viralliseen rajoitettujen osapuolten luetteloon.

Liiketoiminnan siirrot: GM:n tai OnStarin liiketoiminnan osan tai omaisuuden tulevan tai toteutuneen myynnin, siirron tai rahoituksen yhteydessä.

KÄSITTELYN OIKEUDELLISET PERUSTEET

Käsittelemme tietojasi seuraavin perustein:

  • Jos olet antanut suostumuksen tietojesi käsittelyyn yhteen tai useampaan nimenomaiseen tarkoitukseen (ks. myös alta kohta ”Valintasi”).
  • Käsittely on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täyttämiseksi, jonka osapuolena olet, tai pyyntösi mukaisiin toimenpiteisiin ryhtymiseksi ennen sopimuksen solmimista.
  • Käsittely on välttämätöntä meitä koskevan lainsäädännöllisen velvollisuuden täyttämiseksi.
  • Käsittely on välttämätöntä sinun ensiarvoisten etujesi tai toisen luonnollisen henkilön ensiarvoisten etujen suojelemiseksi.
  • Käsittely on välttämätöntä yhteistä hyvää palvelevan toimenpiteen suorittamiseksi tai meille annettujen virallisten valtuuksien harjoittamiseksi.
  • Käsittely on välttämätöntä meidän tai kolmansien osapuolien perusteltujen etujen turvaamiseksi, paitsi jos kyseiset edut rikkovat sinun etujasi tai perusoikeuksiasi ja -vapauksiasi, jotka edellyttävät henkilötietojen suojaamista – erityisesti jos olet alaikäinen.
  • Tietojen käsittelylle on muita oikeudellisia perusteita, joita ovat erityisesti sovellettavan lainsäädännön määräykset.

Tietojesi antaminen saattaa olla tarpeen lakiin tai sopimukseen perustuvan velvollisuuden vuoksi, sopimuksen solmimiseksi kanssamme tai pyytämiesi tuotteiden/palveluiden vastaanottamiseksi, tai se saattaa olla myös vapaaehtoista. Tietojen antamatta jättäminen saattaa olla sinulle epäedullista, et ehkä voi käyttää tiettyjä tuotteita tai palveluita tai ne toimivat vain rajoitetusti. Tietojen antamatta jättämisestä ei kuitenkaan aiheudu sinulle oikeudellisia seuraamuksia, ellei toisin ole ilmoitettu.

VALINTASI

Voit vaikuttaa siihen, kuinka käytämme ja jaamme tietojasi markkinointiin ja muihin vastaaviin tarkoituksiin. Mikäli sovellettava laki niin vaatii, pyydämme sinulta lupaa tarjota sinulle suoramarkkinointia. Voit perua suostumuksesi koska tahansa. Tietyissä tapauksissa voimme laillisesti käyttää tietojasi sähköpostitse tapahtuvaan markkinointiin ilman sinun etukäteen antamaa suostumustasi. Voit peruuttaa tilauksesi milloin tahansa. Katso alta kohta ”Ota meihin yhteyttä”.

Jos käytät oikeuksiasi tiettyihin markkinointiviesteihin liittyen, tietojasi saatetaan silti käyttää muihin tässä tietosuojalausunnossa kuvattuihin tarkoituksiin (esim. ajoneuvotukeen ja -palveluun), joihin lukeutuvat esimerkiksi markkinointiviestit, joiden kohdalla et ole käyttänyt oikeuksiasi tai viestit, joita laki vaatii tai sallii meidän lähettävän sinulle (esim. tietyn tyyppiset tapahtumiin tai tiliin liittyvät viestit).

Voit myös estää tai sallia ajoneuvon sijaintitietojen keruun painamalla ajoneuvosi Privacy-painiketta (tietyissä ajoneuvoissa sijaintitietoja koskevia asetuksia voidaan määrittää myös radion näytön kautta). Huomaa, että Privacy-painikkeen painamisella sijaintitietojen keruun estämiseksi ei ole vaikutusta hätätilanteessa (esim. SOS-painikkeen painaminen tai pelastuspalvelupyyntö, automaattinen onnettomuusilmoitus, varkausilmoitus tai varastettua ajoneuvoa koskevat palvelut).

Tämän lisäksi jotkin keruu- ja jakomenetelmät ovat sidoksissa tarjoamiimme tuotteisiin ja palveluihin. Estääksesi tiettyjen tietojen keräämisen tai jakamisen, sinun on ehkä jätettävä kyseiset tuotteet tai palvelut käyttämättä tai hyväksyttävä niiden rajoitettu toiminta.

OIKEUTESI

Jos asut Euroopan talousalueella, sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietoihisi liittyen:

  • Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus perua suostumuksesi koska tahansa. Jos perut suostumuksesi, se ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tapahtuneen henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen. Huomaa, että näin toimiminen saattaa vaikuttaa kykyymme tarjota sinulle tiettyjä tuotteita ja palveluita.
  • Sinulla on oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihisi. Huomaa kuitenkin, että emme myönnä pääsyä palvelutapahtumien tietoihin (esim. jos pyydät palvelua, OnStar-neuvonantaja soittaa autoosi, tai kun tarjoamme onnettomuus-, varkaus- tai hätäpalveluita). Emme yleensä anna näitä tietoja (äänitiedot mukaan lukien), ellemme saa haastetta tai ellei sovellettava laki muuten niin vaadi.
  • Sinulla on oikeus (i) pyytää henkilötietojesi korjaamista, (ii) pyytää henkilötietojesi poistamista, (iii) pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, (iv) pyytää tietojen siirrettävyyttä, (v) vastustaa henkilötietojesi käsittelyä (profiloinnin vastustaminen mukaan luettuna) ja (vi) vastustaa automatisoitua päätöksentekoa (profilointi mukaan lukien). Huomaa, että näin toimiminen saattaa vaikuttaa kykyymme tarjota sinulle tiettyjä tuotteita ja palveluita.

Huomaa, että meidän on ehkä säilytettävä tiettyjä henkilötietoja arkistointitarkoituksia varten, jotta voimme saattaa loppuun mahdolliset kauppatapahtumat, jotka olet aloittanut ennen pyyntöäsi, tai muita tarkoituksia varten, mikäli laki sitä edellyttää tai sen sallii.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat käyttää oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä alla annettujen yhteystietojen avulla.

Sinulla on myös oikeus jättää valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Voit myös tarkastella ja päivittää tiettyjä tilitietojasi kirjautumalla verkkotilillesi.

VELVOLLISUUTESI

Tuotteidemme ja palveluidemme luonteesta johtuen niitä voi sinun lisäksesi käyttää ajoittain myös muut henkilöt (voit esim. antaa jonkun muun henkilön ajaa OnStar-varusteltua ajoneuvoasi). Jos annat muiden käyttää tuotteitamme tai palveluitamme, on tärkeää, että kerrot heille tästä tietosuojalausunnosta sekä tekemistäsi tietosuojavalinnoista.

Jos myyt ajoneuvosi tai siirrät sen omistusoikeuden muuten, vastuullasi on poistaa kaikki tiedot (kuten yhteystiedot, osoitehaut, tallennetut karttaosoitteet) ajoneuvon järjestelmästä ja ottaa meihin yhteyttä tilisi siirtoon tai sulkemiseen liittyen. Jos et poista näitä tietoja, ne saattavat jäädä ajoneuvon järjestelmään ja olla ajoneuvojen tulevien käyttäjien saatavilla. Ohjeet tietojen poistamiseen ajoneuvosi järjestelmästä löytyvät ajoneuvon omistajan oppaasta.

EVÄSTEET JA MUUT SEURANTATEKNIIKAT

OnStarin tuotteissa ja palveluissa käytetään evästeitä, verkkojäljitteitä, pikseleitä ja muita seurantatekniikoita (”evästeet), joilla kerätään käynnistäsi tietoja, kuten demografisia tiedot, selaintyyppi, IP-osoite, avatut sivut, palvelussa tehdyt toimenpiteet sekä käynnin päivämäärä ja aika. Käytämme evästeitämme mitataksemme verkkosivuston liikennettä, muistaaksemme asetuksesi, maksimoidaksemme verkkosivustomme ja palveluidemme suorituskyvyn sekä räätälöidäksemme kokemuksesi(esim. tilisi sisäänkirjautumistietojen tai yhteystietojen ylläpito, jälleenmyyjähaku ja automaattinen lomakkeiden täyttö).

Saatamme myös sallia kolmansien osapuolien mainonta- tai räätälöintikumppaneiden käyttää evästeitä verkkosivustollamme kehittääksemme räätälöityä sisältöä ja tarjotaksemme asianmukaista mainontaa, joka perustuu käynteihisi OnStar-verkkosivustoilla ja -sovelluksissa sekä käynteihisi muilla kuin GM-verkkosivustoilla ja -sovelluksissa. Näitä tietoja voidaan käyttää myös verkkomainoskampanjoidemme arvioimiseen sekä tarjousten ja muiden markkinointiviestien räätälöimiseen sinulle.

Vastaavasti saatamme lisätä evästeitä myös sähköpostiviesteihimme, jotta voisimme mitata sähköpostikampanjoidemme tehokkuutta tunnistamalla ne henkilöt, jotka avaavat sähköpostiviestin tai toimivat niiden perusteella ja selvittämällä, koska sähköposti avataan, kuinka monta kertaa se lähetetään eteenpäin, minkä tyyppistä ohjelmistoa, laitetta, käyttöjärjestelmää ja selainta käytetään sähköpostin toimittamiseen ja mihin URL-osoitteisiin sähköpostiviestimme kautta siirrytään.

Katso myös selaimesi ohjeista lisätietoja evästeistä ja muista tekniikoista sekä siitä, kuinka niiden käyttöä hallitaan. Jos päätät estää tai poistaa evästeet, sinun on toistettava tämä prosessi jos käytät toista tietokonetta tai vaihdat selainta. Jos päätät estää evästeiden käytön, jotkin verkkosivuston toiminnot eivät ehkä toimi kunnolla.

KOLMANSIEN OSAPUOLIEN PALVELUT, SOVELLUKSET JA VERKKOSIVUSTOT

Joihinkin kolmansien osapuolien palveluihin tai sovelluksiin (kuten operaattorisi tiedonsiirtopaketteihin tai navigointipalveluihin), joita lataat tai jotka ovat valmiiksi asennettuja tai joihin saatat rekisteröityä, saatetaan soveltaa erillisiä käyttöehtoja ja tietosuojalausuntoja, jotka ovat riippumattomia meidän tietosuojalausunnostamme. OnStar ei ole vastuussa näiden kolmansien osapuolien palveluiden tai sovellusten henkilötietokäytännöistä. Suosittelemme, että luet huolellisesti kunkin kolmannen osapuolen palvelun tai sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojalausunnot ennen niihin rekisteröitymistä tai niiden lataamista tai käyttämistä.

Sivustomme saattavat myös sisältää linkkejä itsenäisille ja ulkopuolisille sivustoille, joita GM tai OnStar ei hallitse. Tällaisia ovat esimerkiksi GM:n jälleenmyyjien ja lisenssinhaltijoiden verkkosivustot sekä itsenäiset tuotteiden arviointisivustot. OnStar ei ole vastuussa näistä sivustoista, niiden puutteista, käytännöistä tai sisällöistä eikä kyseisten kolmansien osapuolien henkilötietokäytännöistä. Suosittelemme, että luet näiden kolmansien osapuolien tietosuojakäytännöt ennen kuin päätät käyttää sivustoa tai antaa henkilötietojasi sivuston operaattoreille.

KUINKA SUOJELEMME TIETOJASI?

Käytämme asianmukaisia teknisiä, hallinnollisia, organisatorisia ja fyysisiä turvallisuus- ja luottamuksellisuusmenetelmiä, jotka on suunniteltu suojaamaan tietojasi luvattomalta käytöltä tai haltuun saannilta sekä varmistamaan suojatason, joka on asianmukainen henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi ja vapauksiasi koskeviin riskeihin nähden. Edellytämme myös sopimusehdoin (muissa kuin hätätilanteissa), että puolestamme toimivat kolmannen osapuolen palveluntarjoajat tai tahot, joille luovutamme tietojasi, käyttävät vastaavia menetelmiä.

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin on tarpeen pyytämiesi palveluiden ja tuotteiden toimittamiseksi sinulle. Kun olet irtisanonut sopimussuhteesi meihin, me joko poistamme henkilötietosi tai muutamme ne nimettömiksi, ellei lakisääteiset tietojen säilyttämistä koskevat vaatimukset toisin vaadi (esim. verotustarkoituksia varten). Tässä tapauksessa sovellettava laki saattaa vaatia meitä säilyttämään tiettyjä henkilötietojasi 10 vuoden ajan kyseisen verovuoden jälkeen. Säilytämme myös henkilötietojasi sopimussuhteen päättymisen jälkeen, jos henkilötietosi ovat tarpeen muiden sovellettavien lakien noudattamiseksi tai jos tarvitsemme niitä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, mutta vain mikäli niitä todella tarvitaan. Rajoitamme mahdollisuuksien mukaan henkilötietojesi käsittelyä tällaisissa rajallisissa tarkoituksissa sopimussuhteen päätyttyä.

LASTEN TIETOSUOJA

Alle 13-vuotiaat lapset eivät kuulu GM:n kohdeyleisöön, emmekä tietoisesti kerää heiltä mitään tietoja.

KANSAINVÄLISET TIEDONSIIRROT

Säilytämme tietojasi Yhdysvalloissa, Euroopan talousalueella (ETA) ja muissa paikoissa, joissa meillä tai palveluntarjoajillamme on palvelimia. Jos asut ETA-alueella, tietojasi saatetaan siirtää ETA-alueen ulkopuoliseen maahan, jonka tietosuojataso ei eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna ehkä ole samalla tasolla kuin oman maasi tietosuoja. Tähän saattaa kuulua myös siirto maahan, joka ei kuulu henkilötietojen riittävää suojaa koskevan Euroopan komission päätöksen piiriin. Käytämme rajat ylittävissä tiedonsiirroissa asianmukaisia turvatoimia, kuten kansainvälistä tiedonsiirtoa koskeva lainsäädäntö edellyttää. Tiedonsiirrossa ETA-alueelta Yhdysvaltoihin ja muille ETA:n ulkopuolisille lainkäyttöalueille noudatamme tavanomaisia sopimuslausekkeita. Voit pyytää kopion näistä ottamalla meihin yhteyttä alla ilmoitetulla tavalla.

TÄTÄ TIETOSUOJALAUSUNTOA KOSKEVAT MUUTOKSET

Saatamme muuttaa tätä tietosuojalausuntoa ajoittain, kun liiketoimintamme, tuotteemme tai palvelumme kehittyvät tai muuttuvat tai mikäli laki niin vaatii. Mikäli näin teemme, julkaisemme tietosuojalausunnon päivitetyn version verkkosivustollamme.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavasti:
OnStar Europe Limited
Griffin House, UK1-101-135, Osborne Road
Luton, United Kingdom, LU1 3YT
Sähköposti: privacy@gm.com

Asiakaspalveluosastomme auttaa sinua kaikkiin OnStar-palveluihin liittyvissä asioissa. Paikalliset puhelinnumerot:

Paikallinen numero, maksuton 0800417468
Paikallispuhelumaksu 0972522131
Kansainvälinen, maksuton (00) 80080022334

Ellet toisin meille ilmoitat, lähetämme sinulle ilmoituksia antamiisi yhteystietoihin. Voit vaihtaa ilmoitustarkoitukseen käyttämääsi sähköpostiosoitettasi milloin tahansa verkkotiliäsi päivittämällä tai ottamalla meihin yhteyttä puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen, jotka on annettu käyttöehtojen ”Yhteystiedot”-kohdassa.

KOLMANNEN OSAPUOLEN TIEDONKÄSITTELIJÄT

Päivitetty viimeksi: lokakuussa 2017

Alla luetellut kolmansien osapuolien luokat ja tahot (päivitetään ajoittain) saattavat käsitellä tietojasi alla kuvatuin tavoin ja kun käytät OnStar-varustettuja ajoneuvoja, tuotteita ja palveluita.

Ajoneuvon valmistaja OnStar saattaa luovuttaa tietojasi ajoneuvosi valmistajalle (joka ei kuulu GM-konserniin) tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla, joka kattaa niiden tuotteisiin ja palveluihin liittyvät tarkoitukset (kuten tuotteiden ja palveluiden tarjoamisen, parantamisen ja päivittämisen, ohjelmistopäivitykset mukaan lukien, sekä turvallisuustarkoitukset) sekä markkinoinnin (suostumus pyydetään tarvittaessa).
Tilinhallinta Tällä hetkellä identiteetinhallintapalveluita tarjoaa OnStarille Covisint Corporation, Detroit, Michigan. Tilitietojasi, joita ovat esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi, PIN-koodisi ja henkilöllisyyden varmistamiseen käytetyt kysymykset, säilytetään ja käsitellään Covisintin palvelimilla Frankfurtissa, Saksassa, ja varapalvelimet sijaitsevat Chicagossa. Covisintin emoyhtiö Compuware Corp., Detroit, Michigan (tai sen seuraaja) noudattaa sovellettavia lainsäädännöllisiä vaatimuksia, jotka antavat riittävän suojan henkilötietojen siirtoon Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolisiin maihin.
SMS-yhteys OnStar saattaa reitittää SMS-yhteystietosi kolmansien osapuolien palvelimien kautta – tällä hetkellä Jasper Technologies, Inc., 189 North Bernardo Avenue, Suite 150, Mountain View, CA 94043, USA – varmistukseksi tai tarjotakseen palveluita, jotka koskevat esim. ovilukon avauspyyntöjä, äänitorven/valojen aktivointipyyntöjä ja ajoneuvon sijaintipyyntöjä. Jasper Technologies (tai sen seuraaja) noudattaa sovellettavia lainsäädännöllisiä vaatimuksia, jotka antavat riittävän suojan henkilötietojen siirtoon Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolisiin maihin.
Laskut ja maksut Käytämme tällä hetkellä laskunkäsittelyyn ulkopuolista laskutuskumppania, joka on Zuora Inc., 1051 E Hillside Blvd., Suite 600, Foster City, CA 94404 USA, ja luovutamme sille yhteystietojasi ja tilisi laskutustietoja tätä tarkoitusta varten. Zuora (tai sen seuraaja) noudattaa sovellettavia lainsäädännöllisiä vaatimuksia, jotka antavat riittävän suojan henkilötietojen siirtoon Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolisiin maihin.

Käytämme tällä hetkellä maksunkäsittelyyn ulkopuolista maksunkäsittelijää, joka on Adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Alankomaat. Antamasi maksutiedot syötetään suoraan Adyenin maksusivulle, josta Adyen kerää, tallentaa ja käsittelee niitä käsitelläkseen maksusi OnStar-palveluista. Adyen (tai sen seuraaja) saattaa siirtää maksutietoja kyseiselle maksukortille tai palveluyritykselle tai kortin myöntäneelle pankille, myös ETA-alueen ulkopuolelle, jos korttisi edellyttää tällaista siirtoa maksun suorittamiseksi. Maksuihin liittyvissä tuki-, ylläpito- ja vianetsintätarkoituksissa Adyen saattaa jakaa maksutietoja GM-konsernin kanssa, OnStar U.S mukaan lukien. Adyen (tai sen seuraaja) noudattaa sovellettavia lainsäädännöllisiä vaatimuksia, jotka antavat riittävän suojan henkilötietojen siirtoon Euroopan talousalueen tai Sveitsin ulkopuolisiin maihin.

Tärkeä huomautus: Joissakin maissa mobiilidatan käyttö edellyttää henkilöllisyyden tarkastamista. Jos näin on, antamasi maksutiedot lähetetään suoraan Adyenille (tai sen seuraajalle), joka kerää, tallentaa ja käsittelee ne varmistaakseen henkilöllisyytesi matkapuhelinoperaattorisi puolesta ja lähettää operaattorille tiedon varmistuksen onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Automaattinen onnettomuusilmoitus Hätätapauksen ilmetessä saatamme luovuttaa paikalliselle pelastuspalvelulle (112 tai 999) automaattisia onnettomuustietoja, ajoneuvon sijainnin sekä tiedot OnStar-neuvonantajan puhelusta kanssasi, jotta pelastuspalvelu voi toimia tehokkaammin ja löytää ajoneuvosi.
Ajoneuvon infotainment ja räätälöinti Varustelluissa ajoneuvoissa ulkopuolinen kumppanimme Salesforce.com, Inc. tarjoaa infotainment- ja yksilöintitoimintoja, joiden avulla voit luoda ajoneuvoosi räätälöidyn profiiliin, jota voidaan käyttää useissa ajoneuvoissa, joissa on yksilöintiominaisuudet. Tämän toiminnon mahdollistamiseksi luovutamme profiilitietojasi, kuten käyttäjänimesi, etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, VIN-numerosi, maasi, kielesi, asentamasi sovellukset ja yksilöintiasetuksesi, kuten tallentamasi navigointipisteet sekä lämmitys- ja ilmastointiasetukset, kuten tuulettimen enimmäisnopeus, automaattinen höyrynpoisto ja muut ajoneuvoasetukset, kuten istuinmuisti.
Jälleenmyyjät Ellet ole estänyt jälleenmyyjän huoltoilmoituksia tai vastaavia palveluita, ajoneuvosi tiedot (mukaan lukien kuukausittainen diagnostiikkaraportti, ajetut kilometrit ja öljyn tila, reaaliaikaiset ilmoitukset ja OnStar-pakettitiedot) jaetaan valitsemasi jälleenmyyjän kanssa ajoneuvon huoltoon liittyviä tarkoituksia varten. Voit estää jälleenmyyjän huoltoilmoitukset ajoneuvosi profiilisivulla tai ottamalla yhteyttä OnStar-neuvonantajaan.
Matkapuhelinoperaattorit Jaamme Wi-Fi-tietoja sen matkapuhelinoperaattorin kanssa, jolta olet tilannut tiedonsiirtopaketin ja vastaanotat Wi-Fi Hotspot -palveluita.
Nimettömät tiedot Saatamme luovuttaa nimettömiä tietoja (tietoja, joita ei voida yhdistää sinuun) ulkopuolisille palveluntarjoajille tilastointitarkoituksia varten ja palveluidemme analysoimiseksi ja parantamiseksi.
Uudet toimittajat Käytämme erilaisia ulkopuolisia toimittajia tarjotaksemme sinulle tuotteita ja palveluita. Päivitämme tätä luetteloa ajoittain, jos henkilötietojasi käsittelevät kolmannet osapuolet muuttuvat. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää. Katso tietosuojalausunnon kohta ”Ota meihin yhteyttä”.

Huomaa, että joihinkin kolmansien osapuolien palveluihin tai sovelluksiin (kuten operaattorisi tiedonsiirtopaketteihin tai navigointipalveluihin, joihin kuuluvat esim. Telenav Inc:in tarjoamat palvelut varustelluissa ajoneuvoissa), joita lataat tai jotka ovat valmiiksi asennettuja tai joihin saatat rekisteröityä, saatetaan soveltaa erillisiä käyttöehtoja ja tietosuojalausuntoja, jotka ovat riippumattomia meidän tietosuojalausunnostamme. OnStar ei ole vastuussa näiden kolmansien osapuolien palveluiden tai sovellusten henkilötietokäytännöistä. Suosittelemme, että luet huolellisesti kunkin kolmannen osapuolen palvelun tai sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojalausunnot ennen niihin rekisteröitymistä tai niiden lataamista tai käyttämistä.