Privacyverklaring

Laatst herzien: oktober 2017

OnStar Europe Limited (“OnStar”) en haar gelieerde ondernemingen (gezamenlijk, “OnStar” of “wij”) verschaffen deze Privacyverklaring om u te informeren over hoe we uw informatie verzamelen, gebruiken en delen wanneer u gebruikmaakt van met Onstar verbonden voertuigen, producten en diensten (producten en diensten). Deze Privacyverklaring is van toepassing op de producten en diensten die worden aangeboden door OnStar, maar sluit producten en diensten met afzonderlijke privacyverklaringen die deze Privacyverklaring niet incorporeren, uit.

OnStar is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor gegevensbescherming (de “gegevensbeheerder”). Het is een Brits bedrijf gevestigd te Griffin House, UK1-101-135, Osborne Road, Luton, Verenigd Koninkrijk, LU1 3YT en met Companies House-nummer 8582207 en btw-nummer GB170 0812 43.

OnStar is een dochteronderneming van General Motors Holdings LLC (“GM”), 300 Renaissance Drive, Detroit, Michigan 48243 VS. Wij delen informatie met GM en haar dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen, inclusief maar niet beperkt tot OnStar LLC (gezamenlijk, de “GM familie van bedrijven”). Wanneer GM en haar gecontroleerde dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen in de Verenigde Staten, waaronder OnStar LLC (“OnStar U.S.”) persoonlijke informatie ontvangen van OnStar, wordt het gedeeld in overeenstemming met toepasselijke juridische vereisten die voldoende bescherming bieden voor de overdracht van persoonlijke informatie aan landen buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland. Bekijk de OnStar U.S. privacyverklaring op http://www.onstar.com/privacy.com voor meer informatie.

Kernpunten over onze informatiepraktijken:

Verzameling Wij kunnen informatie verzamelen over u en uw voertuig, zoals naam, adres, voertuigdiagnostiek en voertuiglocatie, via uw gebruik van onze producten of diensten en via dealers en anderen, die informatie verstrekken aan ons. Zie hieronder voor meer informatie.
Gebruik Wij kunnen uw informatie gebruiken om de kwaliteit, veiligheid en beveiliging van onze producten en diensten te verbeteren, om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en voor marketing. Zie hieronder voor meer informatie.
Delen Wij kunnen uw informatie delen om u producten en diensten aan te bieden, om de kwaliteit, veiligheid en beveiliging van producten en diensten te verbeteren, om te voldoen aan de toepasselijke wet, om te reageren op uw verzoeken, en om ontvangers te laten gebruiken voor marketing- of overige doeleinden, waar nodig onderworpen aan uw goedkeuring. Zie hieronder voor meer informatie.
Keuzes U hebt keuzes omtrent hoe wij uw informatie gebruiken en delen voor marketing- of overige doeleinden. Zie hieronder voor meer informatie.
Uw rechten U hebt rechten op grond van de toepasselijke gegevensbeschermingswet omtrent uw persoonlijke gegevens die door ons worden verwerkt. Zie hieronder voor meer informatie.
Uw verplichtingen Gezien de aard van onze producten en diensten, kunnen er tijden zijn wanneer iemand anders dan u gebruikmaakt van één van de producten en diensten die wij aan u leveren (bijvoorbeeld, u laat iemand anders in uw voertuig rijden). Wij vertrouwen op u dat u dergelijke persoon in kennis stelt van deze Privacyverklaring en de privacykeuzes die u hebt gemaakt. Zie hieronder voor meer informatie.
Cookies en Tracking Wij kunnen gebruikmaken van cookies en soortgelijke technologieën om onze producten en diensten te leveren, uw voorkeuren begrijpen en aanpassen, en relevante reclame weergeven. Zie hieronder voor meer informatie.
Producten en diensten van derde partijen In verband met onze producten en diensten, kunt u de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van producten en diensten van derden die niet in eigendom zijn van of onder beheer vallen van OnStar en worden geregeld door afzonderlijke gebruikersvoorwaarden en privacyverklaringen. Zie hieronder voor meer informatie.
Toegang en update U kunt toegang krijgen tot uw online accounts om uw informatie bij te werken of u kunt contact met ons opnemen om te leren over hoe u dit kunt doen. Zie hieronder voor meer informatie.
Beveiligingsmaatregelen Wij handhaven redelijke en voldoende beveiligingscontroles om uw informatie te beschermen en vereisen per contract dat onze serviceproviders hetzelfde doen. Zie hieronder voor meer informatie.
Bewaring Wij bewaren informatie voor zolang als nodig is om onze producten en diensten te leveren, onze activiteiten uit te voeren en te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Zie hieronder voor meer informatie.
Privacy van kinderen Wij richten ons niet op, of verzamelen bewust enige informatie van kinderen onder de 13 jaar. Zie hieronder voor meer informatie.
Internationale gegevensoverdrachten Wij handhaven de gepaste beschermingen voor grensoverschrijdende overdrachten, zoals wettelijk vereist voor internationale gegevensoverdrachten. Zie hieronder voor meer informatie.
Wijzigingen Wij stellen u in kennis van enige wezenlijke wijzigingen door de bijgewerkte versie van deze Privacyverklaring te plaatsen en eventuele overige maatregelen te nemen. Zie hieronder voor meer informatie.
Neem contact met ons op Neem contact met ons op via post, e-mail of telefoon, mocht u vragen hebben. Zie hieronder voor meer informatie.

INFORMATIE DIE WIJ VERZAMELEN

Wij kunnen de volgende informatie verzamelen via uw gebruik van de producten en diensten en anderszins met uw toestemming, indien vereist.

Wij kunnen uw informatie ook verzamelen van GM, onze dealers, licentiehouders, partners, serviceproviders, de producent van uw voertuig en onafhankelijke bronnen van derde partijen.

De soorten informatie die wij ontvangen omvatten:

Informatie over u en uw accounts bij ons: zoals uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, inloggegevens, wachtwoord, pincode, contactinformatie bij noodgevallen, informatie over de aankoop en het financieren van uw voertuig, zoals of u wel of niet uw voertuig hebt gefinancierd of geleased, de lease-/financiertermijn, en factureringsinformatie, zoals uw creditcardnummer, CVV-code en vervaldatum.

Informatie over uw voertuig: zoals uw kentekennummer, voertuigidentificatienummer (VIN), kilometerstand, olie-/batterijstatus, tank- of oplaadgeschiedenis, elektrisch systeemfunctie, versnellingsstatus, diagnostische probleemcodes, en informatie over software-updates die naar uw voertuig zijn verstuurd.

Informatie over het gebruik van uw voertuig, waaronder operationele en veiligheidsgerelateerde informatie: zoals GPS-informatie, snelheid, airbagwerking, botsingsvermijdingswaarschuwingen, impactgegevens, veiligheidssysteemstatus, rem- en uitwijkings-/bochtacties, event data recorder (EDR) gegevens, gordelinstellingen, voertuigrichting, camera-afbeelding en sensorgegevens, stemcommandogegevens, stabiliteitscontrole of anit-vergrendelingsacties, beveiligings-/diefstalmeldingen, infotainment systeemgebruik, en WiFi-gegevensgebruik.

Informatie over uw apparaat en hoe u omgaat met onze producten en diensten, waaronder apps en websites: zoals IP-adressen, browsertype, unieke apparaatidentifier, cookiegegevens, geassocieerde identificerende en gebruiksinformatie uit uw mobiele telefoon, laptop of ander apparaat.

HOE WIJ UW INFORMATIE KUNNEN GEBRUIKEN

Wij kunnen uw informatie gebruiken om:

  • onze producten en diensten te leveren
  • de kwaliteit, veiligheid en beveiliging van onze producten en diensten te verbeteren
  • nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, waaronder autonome voertuig- en autodelingsproducten en diensten
  • klantenrelaties te handhaven en met u te communiceren
  • uw account(s) te beheren en uw betalingen voor producten en diensten te verwerken
  • onze websites en applicaties te laten werken, waaronder online registratieprocessen
  • klant- en voertuigondersteuning en diensten te leveren (bijvoorbeeld, terugroepingsinformatie, onderhoud en onderhoud of garantiedienst)
  • product- en serviceupdates te leveren
  • de kwaliteit, veiligheid en beveiliging van onze producten en diensten te beoordelen
  • openstaande schulden voor producten en diensten te verzamelen
  • voor onderzoeks-, gebruiksbeoordeling en probleemstellingsdoeleinden
  • de veiligheid van u of anderen te beschermen
  • de geschiktheid voor voertuigaankoop of incentiveprogramma’s te verifiëren
  • marketingactiviteiten uit te voeren, waaronder op interessegebaseerde marketing en reclame (met de nodige goedkeuringen)
  • uw participatie te beheren bij wedstrijden, quizzen, enquêtes, promoties en aanbiedingen
  • communicatie-inhoud aan te passen of verbeteren, evenals uw ervaring met OnStar en
  • om te voldoen aan de juridische, regelgevende of contractuele vereisten

Waar vereist zullen wij uw informatie anonimiseren op een manier dat die redelijkerwijs niet geassocieerd kan worden met u of uw voertuig. Wij kunnen geanonimiseerde informatie gebruiken of delen met derde partijen voor legitieme zakelijke doeleinden.

Communicaties met u in verband met deze gebruiken kunnen plaatsvinden vinden via post, telefoon, e-mail, tekstbericht en andere elektronische berichten, via het OnStar systeem in het voertuig of via onze websites en applicaties. Zie “Uw keuzes” hieronder om te leren hoe u uw communicatievoorkeuren kunt beheren.

Wij kunnen de persoonsgegevens ook combineren met andere informatie over u die online of offline is verzameld, waaronder informatie verstrekt door externe bronnen, en deze kan worden gebruikt of gedeeld voor de doeleinden beschreven in deze Privacyverklaring, zoals toegestaan door de toepasselijke wet.

Hoe wij UW INFORMATIE kunnen delen

Wij kunnen uw informatie delen, zoals hieronder beschreven met de derden serviceproviders die vermeld staan in de tabel onder deze Privacyverklaring (zoals van tijd tot tijd bijgewerkt). Indien vereist zullen wij aanvullende goedkeuringen verkrijgen of de informatie anonimiseren:

GM Familie van bedrijven: Binnen de GM familie van bedrijven (bijvoorbeeld, OnStar US, Maven) voor de bovenstaande gebruiken.

Serviceproviders bij ongevallen: Met aanbieders van noodhulpdiensten, zoals wetshandhaving, pechhulpdienstaanbieders, en ambulanceaanbieders, om gerelateerde diensten te leveren (bijvoorbeeld, gestolen voertuigassistentiediensten).

Zakenpartners en onafhankelijke derde partijen: Met zakenpartners, zoals de producent van uw voertuig (niet binnen de GM familie van bedrijven), in verband met onze of hun producten en diensten, onderzoeksinstellingen, voor onderzoek- en ontwikkelingsdoeleinden (bijvoorbeeld, het verbeteren van snelwegveiligheid) dealers, vloot- of huurbedrijven, voor onderhoud van uw voertuig en marketingactiviteiten.

Wij kunnen ook gegevens delen met zakenpartners en onafhankelijke derde partijen, indien u ervoor hebt gekozen om een product of dienst van hen te ontvangen, en hen de toestemming hebt gegeven om gegevens aan te vragen van OnStar (bijvoorbeeld, de producent van uw voertuig of financiële organisaties die financiering bieden voor de aankoop of lease van GM-voertuigen, of op gebruik gebaseerde verzekeringsmaatschappijen) of voor het bevorderen van gezamenlijke marketingprogramma’s. Zie het respectieve privacybeleid voor informatie over hoe ze gebruikmaken van uw persoonsgegevens.

Serviceproviders: Met onze product- en serviceproviders die namens ons werken in verband met de bovenstaande toepassingen, zoals draadloze serviceproviders, bedrijven die onze wedstrijden en promoties beheren, onze website hosten en/of bedienen, communicaties versturen, data-analyse uitvoeren, creditcardverwerkers, of systeemproviders die nodig zijn om creditcardinformatie te verwerken, op te slaan of te beheren (wij zullen uw creditcardinformatie anderszins nooit delen).

Indien vereist of toegestaan door de wet: Zoals vereist of toegestaan door de wet, zoals in combinatie met een dagvaarding, overheidsverzoek, procesvoering, geschillenbeslechting, of gelijksoortig juridisch proces, wanneer wij te goeder trouw van mening zijn dat openbaarmaking noodzakelijk is om onze rechten te beschermen, evenals uw veiligheid of de veiligheid van anderen, om fraude op te sporen, te onderzoeken en te voorkomen, of om een screening uit te voeren om te verzekeren dat u niet op een overheidslijst staat van verboden partijen.

Zakelijke overdrachten: Met een beoogde of voltooide verkoop, overdracht of financiering van een deel van een GM of OnStar bedrijf of zijn activa.

Juridische basis voor verwerking

De basis waarop wij informatie verwerken is als volgt:

  • u hebt uw toestemming gegeven voor de verwerking van uw informatie voor één of meer specifieke doeleinden (zie ook “Uw keuzes” hieronder);
  • de verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een contract waarbij u een partij bent of om actie te ondernemen ten behoeve van uw verzoek, voorafgaand aan het aangaan van een contract;
  • de verwerking is noodzakelijk voor naleving van een juridische verplichting waaraan wij onderworpen zijn;
  • de verwerking is noodzakelijk om uw wezenlijke belangen of die van een andere natuurlijke persoon, te beschermen;
  • de verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een taak ten behoeve van het algemene belang of voor de uitvoering van een officiële bevoegdheid die wij hebben verkregen;
  • de verwerking is noodzakelijk voor het doel van legitieme belangen die door ons of een derde partij worden nagestreefd, behalve waar dergelijke belangen worden overtroffen door uw belangen of fundamentele rechten en vrijheden die bescherming van persoonsgegevens vereisten, met name indien u een kind bent;
  • overige toepasselijke juridische basis voor gegevensverwerking, met name bepalingen uiteengezet door de toepasselijke wetgeving.

De verstrekking van uw informatie kan vereist zijn vanwege een wettelijke of contractuele verplichting, kan nodig zijn om een contract met ons aan te gaan of om diensten/producten zoals door u aangevraagd, te ontvangen, of anderszins vrijwillig voor u kan zijn. Het niet verstrekken van informatie kan leiden tot nadelen voor u, zoals het niet in staat zijn om bepaalde producten en diensten te gebruiken of een beperkte functionaliteit. Echter, tenzij anders aangegeven, zal het niet verstrekken van informatie niet leiden tot juridische gevolgen voor u.

uw keuzes

U hebt bepaalde keuzes omtrent hoe wij uw informatie gebruiken en delen, zoals voor marketing- of gerelateerde doeleinden. Voor zover wettelijk vereist, zullen wij u om uw toestemming vragen om u directe marketing te verstrekken. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken. In bepaalde gevallen kunnen wij op rechtmatige wijze uw informatie gebruiken voor marketingdoeleinden via e-mail, zonder uw voorafgaande toestemming. U kunt zich te allen tijde afmelden. Zie “Hoe kunt u contact met ons opnemen” hieronder.

Indien u keuzes maakt over bepaalde marketingcommunicaties, zal uw informatie nog steeds worden gebruikt voor de overige doeleinden beschreven in deze Privacyverklaring (bijvoorbeeld, voertuigondersteuning en diensten) waaronder marketingcommunicaties waarbij u geen keuze hebt gemaakt, of communicaties die wij naar u moeten sturen, verplicht of toegestaan door de wet (bijvoorbeeld bepaalde soorten transactie- of accountgerelateerde berichten).

U kunt voertuiglocatiegegevens ook verhullen en onthullen, door te drukken op de Privacyknop in uw voertuig (bepaalde voertuigen kunnen ook uitgerust zijn met deze functie, door te klikken door de instellingen op uw radioscherm). Let op dat het drukken op de Privacyknop om de verzameling van voertuiglocatiegegevens te verhullen, niet van invloed is op een noodgeval (bv. SOS-knop of noodgevallenserviceverzoek, Automatic Crash Response, diefstalalarm, of hulp bij gestolen voertuig).

Daarnaast zijn de verzameling en delen van praktijken verbonden aan de producten en diensten die wij aanbieden. Om de verzameling of het delen van informatie tegen te houden, kunt u dergelijke producten en diensten weigeren of bereid zijn om een beperkte functionaliteit te aanvaarden.

uw rechten

Indien u inwoner bent van de Europese Economische Ruimte, hebt u de volgende rechten ten aanzien van uw persoonsgegevens:

  • Indien u uw toestemming hebt gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens hebt u het recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken. Indien u uw toestemming intrekt, heeft dit geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking van uw persoonsgegevens, voorafgaand aan de intrekking van uw toestemming. Let op dat als u dit doet, het van invloed kan zijn op ons vermogen om bepaalde producten en diensten aan u te leveren.
  • U hebt het recht om toegang tot uw persoonsgegevens aan te vragen. Let er echter op dat we geen toegang verstrekken tot documentatie van onderhoudshandelingen (bijvoorbeeld, wanneer u om onderhoud vraagt, belt een OnStar-adviseur naar uw voertuig, of wanneer wij crash-, diefstal- of noodhulpdiensten) leveren. Wij geven over het algemeen dergelijke documentatie niet vrij (waaronder audiobestanden) tenzij wij een dagvaarding ontvangen of er anderszins toe verplicht zijn door de toepasselijke wetgeving.
  • U hebt het recht om (i) rectificatie van uw persoonsgegevens aan te vragen, (ii) om de verwijdering van uw persoonsgegevens aan te vragen, (iii) om de beperking de verwerking van uw persoonsgegevens aan te vragen, (iv) om gegevensoverdraagbaarheid aan te vragen, (v) om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (waaronder het bezwaar tegen profilering), en (vi) om bezwaar te maken tegen geautomatiseerde besluitvormingen (waaronder profilering). Let op dat als u dit doet, het van invloed kan zijn op ons vermogen om bepaalde producten en diensten aan u te leveren.

Let op dat wij bepaalde persoonsgegevens moeten bewaren voor documentatiedoeleinden om transacties te voltooien, welke u had begonnen voorafgaand aan uw verzoek of voor overige doeleinden, zoals vereist of toegestaan door de toepasselijke wetgeving.

Indien u vragen hebt of indien u uw rechten wenst uit te voeren, neem contact met ons op via de onderstaande gegevens.

U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit.

U kunt ook toegang verkrijgen tot uw onlineaccount om bepaalde persoonsgegevens in dat account te bekijken of bij te werken.

UW VERPLICHTINGEN

De aard van onze producten en diensten betekent dat er omstandigheden kunnen zijn waarbij u iemand anders een product of dienst die wij aan u leveren, laat gebruiken (u laat bijvoorbeeld iemand anders rijden in uw met OnStar uitgeruste voertuig). Het is belangrijk dat als u iemand anders onze producten of diensten laat gebruiken, dat u hen informeert over deze Privacyverklaring en van de privacykeuzes die u hebt gemaakt.

Indien u uw voertuig verkoopt of anderszins overdraagt, is het uw verantwoordelijkheid om alle informatie te verwijderen (zoals contacten, adresboeken, opgeslagen adressen) uit het systeem van het voertuig en dient u contact met ons op te nemen om uw account over te dragen of annuleren. Indien u deze informatie niet verwijdert, kan het in het voertuigsysteem blijven en kan het toegankelijk zijn voor de toekomstige gebruikers van het voertuig. Voor instructies over hoe u informatie kunt verwijderen uit het systeem, raadpleeg de gebruikershandleiding van uw voertuig.

Cookies en andere trackingstechnologieën

OnStar producten en diensten gebruiken cookies, web beacons, pixels en overige trackingstechnologieën (“cookies) om informatie te verzamelen over uw bezoek, zoals demografische gegevens, browsertype, IP-adres, bezochte pagina’s, activiteiten uitgevoerd op de dienst en de dag en tijd van uw bezoek. Wij gebruiken cookies om wesbsite-activiteit te meten, uw voorkeuren te onthouden, de werking van onze website en diensten te maximaliseren, en uw ervaring te personaliseren (bijvoorbeeld, het bewaren van uw inloggegevens of contactinformatie, helpt u een dealer bij u in de buurt te vinden, en vult gegevens van tevoren in op formulieren).

Wij kunnen derden reclame- en personalisatiepartners toestaan om cookies te gebruiken op onze website om gepersonaliseerde inhoud en gepaste reclame te kunnen bieden op basis van uw bezoeken aan OnStar-websites en applicaties en niet-GM websites en applicaties. Deze informatie kan ook worden gebruikt om online reclamecampagnes te beoordelen of om promoties en andere marketingberichten op u af te stemmen.

Dienovereenkomstig kunnen wij ook cookies plaatsen in onze e-mails om de effectiviteit van onze e-mailcampagnes te meten door de individuen te identificeren die een e-mailbericht openen of hierop reageren, wanneer een e-mailbericht wordt geopend, hoeveel keer een e-mailbericht wordt doorgestuurd, de soort software, apparaat, besturingssysteem en browser gebruik om de e-mail te leveren en enige URL die is geopend via ons e-mailbericht.

Raadpleeg ook de helpinstructies van uw browser om meer te weten te komen over cookies en overige technologieën en hoe hun gebruik te beheren is. Indien u ervoor kiest om cookies te weigeren of te verwijderen, dient u dit proces te herhalen wanneer u een andere computer gebruikt, of van browser verandert. Indien u ervoor kiest om cookies te weigeren, kan de functionaliteit van een website beperkt zijn.

Derden diensten, applicaties EN WEBSITES

Bepaalde derden diensten of applicaties (bijvoorbeeld uw abonnement, navigatiediensten) die u downloadt, welke van tevoren geïnstalleerd zijn, of waarvoor u zich hebt aangemeld, kunnen afzonderlijke voorwaarden en privacyverklaringen hebben, welke niet verbonden zijn aan onze Privacyverklaring. OnStar is niet verantwoordelijk voor de persoonlijke informatiepraktijken van deze derden diensten of applicaties. Wij raden aan dat u de gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring van iedere derden service of applicatie zorgvuldig doorneemt, voordat u zich aanmeldt, deze downloadt of gebruikt.

Dienovereenkomstig kunnen onze websites links bevatten naar onafhankelijke websites buiten en niet onder beheer van GM of OnStar, zoals degenen die behoren tot GM dealers, GM licentiehouders of onafhankelijke productbeoordelingswebsites. OnStar is niet verantwoordelijk voor deze websites, hun weglatingen, beleid, of inhoud van de websites of voor de persoonlijke informatiepraktijken van dergelijke derde partijen. Wij raden aan dat u het privacybeleid van deze derde partijen leest voordat u een beslissing maakt om de website te gebruiken of uw persoonlijke informatie verstrekt aan de websitebeheerders.

Hoe wij UW INFORMATIE beschermen

Wij handhaven de gepaste technische, administratieve, organisatorische en fysieke beveiligings- en vertrouwelijkheidsmaatregelen, ontworpen om uw informatie te beschermen tegen onbevoegde toegang of overname en om een beveiligingsniveau te verzekeren dat gepast is voor het betreffende risico van wisselende waarschijnlijkheid en ernst van uw rechten en vrijheden gerelateerd aan persoonsgegevens. Wij zijn contractueel (anders dan bij een noodgeval) ook vereist om ervoor te zorgen dat derden serviceproviders die namens ons handelen, of waarmee wij informatie delen, ook dergelijke maatregelen nemen.

Hoe lang wij UW INFORMATIE bewaren

Uw persoonsgegevens zullen worden bewaard zo lang het nodig is om u de aangevraagde diensten en producten te leveren. Zodra u de contractuele relatie met ons hebt beëindigd, zullen wij uw persoonsgegevens of verwijderen of anonimiseren, tenzij wettelijke bewaarverplichtingen van toepassing zijn (zoals voor belastingdoeleinden). In dit geval kunnen wij door toepasselijke wetgeving vereist zijn om bepaalde persoonsgegevens van uw te bewaren voor een periode van 10 jaar na het relevante belastingjaar. Wij kunnen uw persoonsgegevens ook bewaren na de beëindiging van de contractuele relatie indien uw persoonlijke gegevens noodzakelijk zijn om te voldoen aan andere toepasselijke wetten of indien wij uw persoonsgegevens nodig hebben om een juridische vordering in te stellen, uit te oefenen of te verweren, uitsluitend op ‘need-to-know’-basis. Voor zover mogelijk zullen wij de verwerking van uw persoonsgegeven voor dergelijke beperkte doeleinden beperken na de beëindiging van de contractuele relatie.

Privacy van kinderen

GM richt zich niet op, of verzamelt bewust enige informatie van kinderen onder de 13 jaar.

Internationale gegevensoverdrachten

Wij bewaren uw informatie in de Verenigde Staten, de Europese Economische Ruimte (EER), en overige locaties waar wij of onze serviceproviders servers hebben. Indien u inwoner bent van de EER, zal uw informatie worden overgedragen aan een land buiten de EER, welke mogelijk niet dezelfde mate van gegevensbescherming kent vanuit een Europees perspectief, zoals uw thuisland. Dit kan ook de overdracht omvatten naar een land welke niet wordt gedekt door een geschiktheidsbeslissing door de Europese Commissie. Wij bieden de gepaste beschermingen voor grensoverschrijdende overdrachten, zoals wettelijk vereist voor internationale gegevensoverdrachten. Ten aanzien van dergelijke overdrachten vanuit de EER naar de Verenigde Staten en andere niet-EER rechtsgebieden, implementeren wij standaard contractuele bedingen. U kunt hiervan een exemplaar vragen door met ons contact op te nemen via de onderstaande gegevens.

Wijzigingen in deze Privacyverklaring

Het is mogelijk dat wij deze Privacyverklaring van tijd tot tijd moeten bijwerken, terwijl ons bedrijf en producten of diensten zich uitbreiden of veranderen, of indien wettelijk vereist. Indien dit het geval is, zullen wij de bijgewerkte versie van de Privacyverklaring op onze website plaatsen.

Hoe u contact met ons op kunt nemen

U kunt als volgt contact met ons opnemen:

OnStar Europe Limited
Griffin House, UK1-101-135, Osborne Road
Luton, Verenigd Koninkrijk, LU1 3YT
E-mail: privacy@gm.com

Onze klantenserviceafdeling is beschikbaar om op uw vragen en bezorgdheden te reageren over de OnStar Services. Lokale nummers:

Lokaal gratis nummer 08002929161
Kosten tegen lokaal tarief 0707709353
Internationaal gratis nummer (00) 80080022334

Tenzij u anders mededeelt, zullen wij u kennisgevingen sturen via de contactgegevens die u hebt opgegeven. U kunt uw e-mailadres voor kennisgevingsdoeleinden te allen tijde wijzigen, door naar uw online account te gaan om bepaalde persoonsgegevens in dat account bij te werken, of door ons te bellen of e-mailen via de gegevens vermeld in het “Contact”-deel van de Gebruikersvoorwaarden.

Derden verwerkers

Laatst herzien: oktober 2017

Derden providercategorieën en hieronder vermelde entiteiten (zoals van tijd tot tijd bijgewerkt) kunnen uw informatie zoals hieronder verwerken en in verband met uw gebruik van het met OnStar verbonden voertuig, producten en diensten.

VoertuigproducentM OnStar kan informatie delen met uw voertuigproducent (indien niet binnen de GM familie van bedrijven), zoals beschreven in de Privacyverklaring, waaronder doeleinden in verband met onze of hun producten en diensten (bijvoorbeeld om updates aan producten en diensten te leveren, uit te voeren of te verbeteren, waaronder softwareupdates, en om veiligheidsredenen) en voor marketing (indien nodig zullen wij aanvullende toestemming verkrijgen).
AccountbeheerM OnStar gebruikt momenteel de diensten van Covisint Corporation, Detroit, Michigan voor identiteitsbeheer. Uw accountinformatie, waaronder naam, e-mailadres, wachtwoord, pin en identiteitsvragen, zullen worden opgeslagen en verwerkt op Covisint-servers in Frankfurt, Duitsland, met back-upservers in Chicago. De moederonderneming van Covisint, Compuware Corp., Detroit, Michigan (of een opvolger ervan) zal voldoen aan de toepasselijke juridische vereisten die genoeg bescherming bieden voor de overdracht van persoonlijke informatie aan landen buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.
SMS connectieM OnStar kan uw SMS verbindingsgegevens versturen naar derden servers, momenteel Jasper Technologies Inc., 189 North Bernardo Avenue, Suite 150, Mountain View, CA 94043, VS, als back-up of om diensten zoals deurontgrendelingsdiensten, claxon-/lichtactivatieverzoeken en voertuiglocatieverzoeken. Jasper Technologies (of een opvolger ervan) zal voldoen aan de toepasselijke juridische vereisten die genoeg bescherming bieden voor de overdracht van persoonlijke informatie aan landen buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.
Facturering en betalingenM Wij gebruiken momenteel een externe factureringspartner, Zuora Inc., 1051 E Hillside Blvd., Suite 600, Foster City, CA 94404 VS, voor de verwerking van facturen en verstrekken uw contact- en accountgegevens aan Zuora voor die toepassing. Zuora (of een opvolger ervan) zal voldoen aan de toepasselijke juridische vereisten die genoeg bescherming bieden voor de overdracht van persoonlijke informatie aan landen buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.

Wij maken momenteel gebruik van een externe betalingsverwerker, Adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Nederland voor de betalingsverwerking. De betalingsgegevens die u verstrekt worden direct ingevoerd op de Adyen betalingspagina, waar Adyen deze verzamelt, opslaat en verwerkt om uw betaling van OnStar diensten te verwerken. Ayden (of een opvolger) kan betalingsgegevens overdragen aan het respectieve betalingskaart of -dienstbedrijf of de bank die de kaart uitgeeft, ook buiten de EER, indien uw kaart dergelijke overdracht vereist om de transactie te kunnen voltooien. Adyen kan betalingsgegevens delen met de GM familie van bedrijven, waaronder OnStar U.S., voor betalingsgerelateerde ondersteuning, onderhoud en probleemoplossingsdoeleinden. Ayden (of een opvolger ervan) zal voldoen aan de toepasselijke juridische vereisten die genoeg bescherming bieden voor de overdracht van persoonlijke informatie aan landen buiten de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.

Belangrijke opmerking: Sommige landen vereisen een identiteitscontrole voor mobiel datagebruik. Indien van toepassing, worden de betalingsgegevens die u verstrekt direct ontvangen door Adyen (of een rechtsopvolger), die deze verzamelt, opslaat en verwerkt om uw identiteit te verifiëren namens uw mobiele netwerkoperator en verstrekt een geverifieerde of niet-geverifieerde token aan uw mobiele netwerkoperator.

Automatic Crash ResponseM Bij een noodgeval kunnen wij Automatic Crash Response-gegevens delen, evenals voertuiglocatie en informatie uit het OnStar Advisor gesprek tussen u en een lokale hulpdienstenaanbieder (112 of ander nummer) zodat de hulpdiensten beter kunnen reageren en sneller uw voertuig kunnen vinden.
Infotainment en personalisatie van uw voertuigM In uitgeruste voertuigen zetten wij momenteel een externe partner in, Salesforce.com, Inc., om infotainment en personalisatiefuncties te leveren, waarmee u een persoonlijk profiel kunt creëren in uw voertuig, dat toegepast kan worden op verschillende voertuigen met personalisatiefuncties. Om deze functie te ondersteunen, bieden wij u profielgegevens, zoals uw gebruikersnaam, voornaam, achternaam, e-mailadres, VIN, land en taal, uw geïnstalleerde apps en uw personalisatie-instellingen, zoals opgeslagen belangrijke navigatiepunten, HVAC-instellingen, zoals maximale ventilatiesnelheid, automatische ontwaseming en overige voertuiginstellingen, zoals zitgeheugen.
DealersM Tenzij u zich heeft afgemeld voor Dealer Maintenance Notification of soortgelijke diensten, zullen uw voertuiggegevens (waaronder maandelijkse diagnostiek, zoals kilometerstand en resterende levensduur van de olie, real-time meldingen en OnStar pakketgegevens) gedeeld worden met uw geselecteerde dealer, voor voertuigonderhoudsgerelateerde doeleinden. U kunt zich afmelden voor de Onderhoudsmelding dealer-diensten op uw Voertuigprofielpagina of door contact op te nemen met een OnStar adviseur.
Mobiele netwerkoperatorsM Wij delen WiFi-gegevens met de mobiele netwerkoperator bij wie u een abonnement heeft en WiFi Hotspot-diensten ontvangt.
Geanonimiseerde gegevensM Wij kunnen geanonimiseerde gegevens (gegevens die niet tot u herleidbaar zijn) verstrekken aan derden serviceproviders voor statistieke doeleinden en voor het analyseren en verbeteren van onze diensten.
Nieuwe leveranciersM Wij gebruiken verschillende externe leveranciers om producten en diensten aan u te leveren. Wij zullen dit overzicht van tijd tot tijd bijwerken met wijzigingen in de derde partijen die uw persoonlijke informatie verwerken. U kunt ook contact met ons opnemen, mocht u specifieke vragen hebben. Zie hoe u contact met ons op kunt nemen in de Privacyverklaring.

Let op dat bepaalde derden diensten of applicaties (bijvoorbeeld uw abonnement, navigatiediensten, zoals de diensten geleverd door Telenav, Inc. in uitgeruste voertuigen) die u downloadt, welke van tevoren geïnstalleerd zijn, of waarvoor u zich hebt aangemeld, afzonderlijke voorwaarden en privacyverklaringen kunnen hebben, welke niet verbonden zijn aan onze Privacyverklaring. OnStar is niet verantwoordelijk voor de persoonlijke informatiepraktijken van deze derden diensten of applicaties. Wij raden aan dat u de gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring van iedere derden service of applicatie zorgvuldig doorneemt, voordat u zich aanmeldt, deze downloadt of gebruikt.